21.12.2012

OLIWKOWA PASTA KANAPKOWA


Oliwkowe kanapki:






















Składniki:
- filiżanka oliwek zielonych
- 2-3 łyżki kaparów
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka rozmarynu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz

Wykonanie:
Jeśli chcemy otrzymać kremową pastę wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Ja akurat miałam ochotę na większe kawałki, wiec wszystko posiekałam nożem i wymieszałam.

4 komentarze:

  1. Chętnie bym zjadła taką, ale ciężko u mnie dostać naprawdę smaczne zielone oliwki. Wszystkie takie ciapciaki, a ja lubię jędrne.
    Coś mi zaświtało...
    Czy ty przedtem nie prowadziłaś bloga wegetariańskiego "Kasia w kuchni"? (http://kasia-w-kuchni.blogspot.com/)
    Masz na imię Kasia, w podobny sposób robisz zdjęcia i nawet oprawa graficzna też takim retro stylu...
    Bardzo lubiłam tego bloga, jeśli ten jest jego kontynuacją, to tym chętniej będę tu wpadać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł, oliwki zawsze dodaję do makaronów, ale czemu nie dawać ich na kanapki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja po makaron sięgam bardzo rzadko, dlatego oliwki przemycam w innych daniach :)

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...