14.12.2012

POMARAŃCZOWE TOSTY FRANCUSKIE NA SŁODKO


Tosty na słodko:



















Składniki:
- pieczywo (u mnie razowe żytnie)
-olej do smażenia
"Sos":
- filiżanka mleka sojowego
- filiżanka świeżego soku z pomarańczy
- 4 łyżki syropu z agawy/miodu/cukru
- cynamon, ekstrakt waniliowy, wiórki kokosowe

Wykonanie:
Mieszamy wszystkie składniki i w powstałym sosie maczamy kromki chleba, pozwalając im dobrze nasiąknąć z obu stron.
Smażymy do zarumienienia.

Przepis bierze udział w akcji:

3 komentarze:

  1. Fantastyczne, co za połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie robiłam takich odkąd przeszłam na weganizm... a pomarańczowe to jedne z moich ulubionych! spróbuj kiedyś dodać jeszcze skórkę otartą ze sparzonej pomarańczy (odrobinę) i ewentualnie kakao, pięknie pachną podczas smażenia ^^

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...