29.01.2013

KAPUSTA KISZONA Z SOCZEWICĄ

Kapusta kiszona z soczewicą:





















Składniki:
- 1/2kg kiszonej kapusty
- 1/2 filiżanki zielonej soczewicy
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 150g pieczarek
- lisć laurowy, ziele angielskie, kurkuma, pieprz, sól

Wykonanie:
Posiekaną kapustę gotujemy do miękkości z zielem angielskim i liściem laurowym.
Cebulę podsmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy przez kilka minut.
Dodajemy ugotowaną soczewicę oraz kapustę, przyprawiamy i jeszcze przez parę minut dusimy.

Przepis bierze udział w akcji:

4 komentarze:

  1. kiszonki akurat na zimę

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja wielbię kiszonki przez cały rok tak samo ;)

      Usuń
  2. Hmm połączenie kapusty z soczewicą? Nigdy nie próbowałam :) Za to uwielbiam kapuste z pieczarkami np do makaronu :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to musisz spróbować! moze też ci zasmakuje :)

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...