21.01.2013

KOKOSANKI Z TOFU


Kokosanki z tofu:


















Składniki:
- 180g tofu naturalnego
- 130g wiórków kokosowych
- 370ml mleczka kokosowego
- 220g mąki - użyłam razowej żytniej
- 5łyżek cukru trzcinowego
- sok z 1/2 cytryny
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cynamon


Wykonanie:
Tofu rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego wiórki, mleczko, sok, cukier oraz cynamon. Mieszamy.
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do tofu.
Ciasto wkładamy na pół godziny do zamrażalnika.
Formujemy ciasteczka i pieczemy około 20min w 190c (az ciasteczka się zarumienią)

5 komentarzy:

  1. Smakują jak prawdziwe kokosanki? Zaintrygowałaś mnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyznam szczerze że "normalnych" kokosanek nie jadłam już bardzo bardzo dawno i cieżko mi powiedzieć na ile smak jest podobny. Tofu jest prawie niewyczuwalne, smak kokosa bardziej dominuje.

      Usuń
  2. świetne ciastka, bardzo lubię tofu w wypiekach <3
    i jeszcze ten kokos, aaaj :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kokos świetnie się tutaj z tofu komponuje :-)

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...