23.02.2013

PASTA Z AWOKADO I CEBULI






















Składniki:
♥ awokado
♥ mała cebulka
♥ 2 łyżki natki pietruszki
♥ 2 łyżki pestek dyni
♥ sól, pieprz

Wykonanie:
Awokado (dojrzałe) rozgniatamy, dodajemy posiekaną cebulę, mieszamy z pozostałymi składnikami.

7 komentarzy:

  1. oł noł,to serio da się zjeść, w dodatku cebula surowa? wow:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pasty z awokado to moje ulubione, mogłabym jeść i jeść i chyba nie znam nikogo kto by ich nie lubił :-)
      a surowa cebula jest bardzo zdrowa!

      Usuń
  2. Gdzie nie spojrzę - guacamole;) Też sobie zmajstruje jutro z rana!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie fajne ! Szybko , prosto i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne jest takie coś jako smarowidło do kanapek:)
    Takie pytanie: czytałam o Twoich zasadach zdrowego odżywiania i zainteresował mnie punkt dot. aluminium. Czym zastępujesz folię aluminiową? Mnie czasem ciężko jest się bez niej obejść, np. przy gotowaniu na parze czy pieczeniu. Przychodzi mi do głowy tylko rękach do pieczenia, ale czasem potrzebne jest coś bardziej obciskającego. Co proponujesz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety nie umiem odpowiedzieć na to pytanie :( ja foli nigdy nie wykorzystywałam w kuchni.

      Usuń
  5. pycha :)
    ja tam lubię cebulę, z chęcią taką zrobię.

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...