13.02.2013

PUREE Z SELERA

Jeśli komuś znudziły się już ziemniaki i kasze to polecam pokombinować z warzywnymi purée :)

Purée z selera i pietruszki:




















Składniki:
- nieduży seler
- dwie pietruszki
- kozieradka, sól
- koperek

Wykonanie:
Pokrojone warzywa gotujemy do miękkości. Ubijamy je i doprawiamy.

7 komentarzy:

  1. Ostatnio ziemniakami tak się juz objadlam, ze z checia siegne po cos innego. Otakich pure juzslyszałam pare razy, ale jakos sama nie robiłam.

    Matylda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrób koniecznie, kombinować można z różnymi warzywami, na pewno odnajdziesz coś dla siebie :-)

      Usuń
  2. Można też zrobić na szybko takie pire http://www.opinet.vot.pl/?p=663 - proste i szybkie

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam! zabieram się to takiego puree już zbyt długo! nie mam selera. może z pietruchy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. już niedługo = miesiąc później :) robię!

      Usuń
    2. z pietruszki wyjdzie słodsze, ale czemu nie :)

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...