08.03.2013

KROKIETY Z TOFU I CEBULĄ




















Składniki:
♥ opakowanie ciasta francuskiego (lub zrobione samodzielnie :) )
♥ 2 cebule
♥ 200g tofu naturalnego
♥ oregano, pieprz, sól

Wykonanie:
Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę. Po zdjęciu z ognia dodajemy rozkruszone tofu oraz przyprawy, wszystko ze sobą mieszamy.
Z ciasta wykrawamy prostokąty, nakładamy na nie farsz i zawijamy w krokiet.
Pieczemy w temp. 180c do zezłocenia (ok 20 min)


6 komentarzy:

  1. Taki prosty przepis, a jaki fajny, coś dla kuchennego lenia jak ja

    OdpowiedzUsuń
  2. prościutkie, ale za to pyszne. koniecznie muszę zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. szybkie i proste danko..do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tofu rządzi! Krokiety pierwsza klasa;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie że rządzi, niemal do każdego dania można je wcisnąć. na słodko, slono... pychota

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...