08.03.2013

KROKIETY Z TOFU I CEBULĄ




















Składniki:
♥ opakowanie ciasta francuskiego (lub zrobione samodzielnie :) )
♥ 2 cebule
♥ 200g tofu naturalnego
♥ oregano, pieprz, sól

Wykonanie:
Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę. Po zdjęciu z ognia dodajemy rozkruszone tofu oraz przyprawy, wszystko ze sobą mieszamy.
Z ciasta wykrawamy prostokąty, nakładamy na nie farsz i zawijamy w krokiet.
Pieczemy w temp. 180c do zezłocenia (ok 20 min)


6 komentarzy:

  1. Taki prosty przepis, a jaki fajny, coś dla kuchennego lenia jak ja

    OdpowiedzUsuń
  2. prościutkie, ale za to pyszne. koniecznie muszę zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  3. szybkie i proste danko..do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tofu rządzi! Krokiety pierwsza klasa;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie że rządzi, niemal do każdego dania można je wcisnąć. na słodko, slono... pychota

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...