04.03.2013

MAKARON Z TOFU I WARZYWAMI



Rzadko sięgam po makaron, to pierwszy taki przepis na blogu (ale na pewno nie ostatni :) ).
Przygotowując dania obiadowe mój wybór najczęściej pada na kaszę, ziemniaki lub warzywa strączkowe, ale tym razem wykorzystałam makaron orkiszowy - żeby było szybciej i inaczej niż zwykle.

















Składniki:
(na 1 porcję)
♥ porcja makaronu
♥ 200g tofu
♥ pełna garść roszponki
♥ czerwona papryka
♥ 2 ząbki czosnku
♥ pieprz, kurkuma

Wykonanie:
Gotujemy makaron.
Tofu rozdrabniamy i podsmażamy z czosnkiem i przyprawami.
Warzywa drobno kroimy.
Wszystko ze sobą mieszamy.

3 komentarze:

  1. Zdecydowanie moje smaki! Lubię takie obiadki;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. czasem taka prostota sprawdza się lepiej niż wyszukane smaki :)

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...