10.04.2013

BANANOWO-MIGDAŁOWE PLACUSZKI ( bez cukru )





















Składniki:
♥ banan
♥ garstka migdałów (ok 15-20sztuk)
♥ 3/4 filiżanki mąki (użyłam żytniej razowej)
♥ kardamon, cynamon, szczypta soli
♥ łyżka oleju + olej do smażenia
♥ mleko roślinne

Wykonanie:
Rozgniatamy banana widelcem. Powstała papkę mieszamy z posiekanymi/zblendowanymi migdałami oraz przyprawami.
Następnie dodajemy mąkę, olej oraz mleko w takiej ilości , aby otrzymać gęste ciasto.
Smażymy nieduże placuszki.


6 komentarzy:

  1. pychotka !! uwielbiam bananowe placki ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Z takimi składnikami musiały wyjść super smaczne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zmyślne, proste i pyszne. Robić koniecznie. Próbowałem z dżemem ananasowym (Gomar) i choć z plackami się pożarliśmy z przepisem utrzymujemy dobre kontakty :)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...