06.04.2013

KOMOSA PO INDYJSKU




Składniki
♥ filiżanka komosy ryżowej
♥ 1/2 filiżanki groszku (użyłam mrożonego)
♥ 1/2 fil. kukurydzy (użyłam mrożonej)
♥ 1/2 fil. pokrojonej marchewki
♥ 1 łyżka startego imbiru
♥ 1/2 łyżeczki kuminu, 1/4 ł gorczycy, 1/4 ł kurkumy, 1/2 ł soli
♥ łyżka soku z cytryny


Wykonanie:
Gotujemy komosę.
Na olej na patelnie wrzucamy gorczyce wraz z kuminem, Po chwili dodajemy warzywa, imbir, sól i kurkumę. Dusimy do miękkości.
Mieszamy warzywa z komosą.


Na podstawie przepisu z manjulaskitchen.com

6 komentarzy:

  1. super przepis:) prosty, szybki, zdrowy :) :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam komosę :-) A z imbirem w sumie chyba nie próbowałam do tej pory - więc już wiem co zjem na obiad! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kokmosa jest delikatna i fajnie się komponuje z ostrym imbirem

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...