05.05.2013

RYŻ Z WARZYWAMI




















Składniki:
♥ 100g ryżu ( u mnie brązowy)
♥ pomidor
♥ ogórek kiszony
♥ 1/2 -1 awokado
♥ 3 rzodkiewki
♥ sos: łyżka ulubionego oleju, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz
♥ garstka fiołków -opcjonalnie

Wykonanie:
Ryż gotujemy,
warzywa siekamy an nieduże kawałki,
polewamy sosem i dokadnie mieszamy.
Dodałam jeszcze trochę fiołków , zeby było bardziej kolorowo i ciekawiej, ale dużego wpływu na smak tutaj nie miały.


5 komentarzy:

  1. Fiołki ;) Najbardziej lubię bratki :P

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie wyglada:) nigdy nie jadłam niczego z kwiatkami... :**

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak smakują fiołki? Bo wyglądają pięknie- i na dziko w trawie i w sałatce :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmmm... nie wiem do czego je porównać... moze jak taka bardzo delikatna rzodkiewka ;D po prostu musisz sama spróbować :-)

      Usuń
  4. Te fiołki mnie zadziwiają :) nawet jeśli nie wpływają specjalnie na smak, to pięknie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...