19.06.2013

CIECIERZYCA Z WARZYWAMI





















Składniki:
♥ 2 filiżanki ugotowanej ciecierzycy
♥ kilka garści szpinaku
♥ cebula
♥ kilka suszonych pomidorów
♥ 3 ząbki czosnku
♥ 2 łyżki soku z cytryny
♥ przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano
♥ olej do smażenia

Wykonanie:
Cebulę oraz czosnek podsmażamy.
Dodajemy do nich ciecierzycę, pokrojone suszone pomidory oraz przyprawy i przez parę minut podsmazamy.
Szpinak siekamy, mieszamy go z ciecierzycą i sokiem z cytryny.

A do tego letni koktajl:

♥ arbuz - ok. 4 filiżanek
♥ truskawki - ok. filiżanki
♥ 1 cytryna
♥ 2 łyzki syropu z mniszka (lub z agawy itp)
♥ woda - ok. 2 filiżanek

Arbuza wrzucamy z truskawkami  i cytryną do blendera, dodajemy wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiadającą nam konsystencję, słodzimy syropem (można pominąć).
Miksujemy.

7 komentarzy:

  1. Smacznie i pozywnie - idealne jedzenie do pracy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Twój koktajl wygląda o wiele smaczniej niż mój:) jakoś te moje mi ostatnio nie wychodzą:P

    OdpowiedzUsuń
  3. może wypróbuje:) obserwuje i zapraszam też do siebie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja pewnie bym ten szpinak udusiła razem ze wszystkim, ale surowy chyba też daje radę, wygląda to super :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tam gdzie mogę, zawsze staram sie używać surowizny :) ale smakowo uduszony na pewno też byłby super

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...