25.08.2013

CUKINIA PO INDYJSKU


Składniki:
♥ 2 cukinie
♥ 3 pełne łyżki maki z ciecierzycy (ewentualnie kukurydzianej)
♥ łyżka kuminu, łyżeczka papryki, łyżeczka garam masali (lub innej mieszanki indyjskiej), sól
♥ olej do smażenia

Wykonanie:
Cukinię pokroiłam w półksiężyce, posypałam ją mąką oraz przyprawami (kumin wcześniej utarłam w moździerzu, żeby był bardziej aromatyczny), wymieszałam żeby wszystkie plasterki były pokryte panierką.
Usmażyłam.

5 komentarzy:

  1. Proste i fajne, w sam raz na lato:)
    Czy mąkę z ciecierzycy kupujesz czy mielisz sama? Może masz na to jakiś dobry patent? Ja ostatnio spaliłam 2 młynki do kawy mieląc cieciorkę...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeżeli miele sama to robię to w ręcznym młynku - bardziej pracochłonne i wymagające nieco siły, ale przynajmniej nic się nie spali ;)

      Usuń
  2. Kocham indyjskie smaki:) zwlaszcza w wersji tak prostej:) dziekuje za inspiracje!

    OdpowiedzUsuń
  3. Indyjska kuchnia jest dla mnie odległa, ale danie wydaje się proste i sycące!


    Bardzo bym chciała abyś stała się częścią ideii, którą właśnie tworzymy :) Tematyka oscyluje w tematy Ci bliskie - ćwiczenia, dieta ale także zaburzenia odżywiania. Widzę, że jesteś biegła w tym temacie także przyda się każda opinia. Zapraszam -> http://dzisiejsza-nadzieja.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Jestem bardzo ciekawa tego smaku, pewnie by mi smakowalo, bo uwielbiam cukinie:-)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...