29.08.2013

CUKINIA Z TOFU (spaghetti z cukini)


Składniki:
♥ cukinia
♥ 1-2 pomidory
♥ kostka (200g) tofu
♥ duży szczypior
♥ koperek
♥ sos sojowy
♥ olej sezamowy
♥ sól, pieprz

Wykonanie:
Z cukini zrobiłam "makaron" ścierając ją na spiralizerze.
Na niedużą ilosć oleju wrzuciłam posiekany szczypior i kawałki tofu, doprawiłam. Pod koniec smazenia dodałam pomidora i sos sojowy..
Danie posypałam koperkiem

8 komentarzy:

  1. wygląda pysznie :) a ja właśnie sobie przypomniałam, że nie jadłam jeszcze w tym roku cukinii. dzięki za pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetycznie sie zapowiada! Cukinia swietnie sie sprawdza w roli zamiennika dla makaronu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale super wygląda, muszę wreszcie spróbować tofu.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglada bardzo smakowicie, a jakie zdrowe na dodatek:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie połączenie to dla mnie nowość, intrygująca :D


    Reprezentuje refleksje na temat fit blogów..Liczę na wsparcie, opinie i obecność => www.dzisiejsza-nadzieja.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Cukiniowy makaron najlepszy ;)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...