14.08.2013

PASTA KANAPKOWA Z MIGDAŁÓW



Składniki:
♥ 1 filiżanka migdałów
♥ sok z kiszonych ogórków
♥ czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz
♥ koperek

Wykonanie:
Migdały namoczyłam na noc w wodzie.
Rano ją odlałam, a migdały przecisnęłam przez wyciskarkę do soków. Można je również zblendować czy użyć jakiejś maszynki do mielenia.
Dodałam przyprawy i tyle soku żeby uzyskać odpowiadająca mi konsystencję.
Wymieszałam i gotowe.

6 komentarzy:

  1. świetny pomysł, musze wkoncu kupic blender

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa, nigdy nie jadłam takiego zestawienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja je zawsze blenderuję i dodaję w ilości wielkiej rzodkiewkę, koperek, szczypiorek i mamy idealny wegański twarożek. :) Warto też pamiętać, by się przegryzło. Jeju, chyba znów zrobię. :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna ta pasta, podoba mi się z wyglądu, a zapewne także smakuje!

    OdpowiedzUsuń
  5. intrygujące zestawienie smaków...:) :***

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...