04.10.2013

PROSTA PASTA Z CUKINI NA KANAPKI


Składniki:
♥ cukinia
♥ 3 ząbki czosnku
♥ estragon, tymianek, majeranek
♥ sól, pieprz

Wykonanie:
Cukinie ścieramy na tarce i smażymy na niedużej ilości oleju wraz z posiekanym/rozgniecionym czosnkiem.
Doprawiamy (ziół wsypałam dość obficie)
Odsączamy z nadmiaru wody, zeby nie nasiąkało nią pieczywo.


6 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie pasty do chleba, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosta, zdrowa i z pewnoscia smaczna:-) Wszystko co jest potrzebne:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dopiero niedawno odkryłam, że z cukinię można wykorzystać do zrobienia pasty. Muszę koniecznie spróbować, bo brzmi i wygląda obiecująco ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam wszelkiego rodzaju domowej roboty pasty na kanapki:) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  5. zrobiłam, dodałabym fety zamiast soli

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście w wersji akceptacji mleka

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...