19.02.2014

DESER Z KIWI na mleku sojowym


Składniki:
warstwa dolna:
- 2 filiżanki mleka sojowego
- 2 łyżki ksylitolu (ewentualnie cukru) - jesli używacie sklepowego słodkiego mleka można pominąć.
- 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
warstwa górna:
- 3 kiwi
- 3 łyżki ksylitolu (ewentualnie cukru)
- pełna łyżka mąki ziemniaczanej
- cynamon
dodatkowo:
-ulubione bakalie

Wykonanie:
Do miseczki wsypujemy bakalie.
Mleko wlewamy do rondelka.
Mąkę mieszamy z ksylitolem i niewielką ilościa wody, stopniowo dolewamy do mleka cały czas mieszając.
Gotujemy aż z mleka zrobi sie budyń. Przelewamy go do miseczki.
Kiwi rozgniatamy na papkę i wrzucamy do rondelka, dodajemy cukier i mąkę, gotujemy az konsystencja zacznie przypominac marmolade. Dodajemy cynamon i przelewamy do naczynia.
Możemy odstawić do lodówki i jeśc na zimno.


8 komentarzy:

  1. Ach jakie smaczne :) Spróbuję z sojowym-waniliowym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie! Chętnie bym taki sama wsunęła :D

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda na dobry przepis na domowy budyń, który można później dowolnie modyfikować dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. brzmi apetycznie! na pewno będzie mi smakować ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na taki ciekawy deser z kiwi to bym nie wpadła :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. słoikowe desery są fajne! bardzo podoba mi się pin-upowa oprawa bloga:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zbyt ładne żeby to zjeść :))) Jak ktoś ma rano trochę czasu to idealne śniadanko!
    http://fitdevangel.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...