05.03.2014

ZUPA-KREM Z BURAKÓW



Składniki:
♥ 3 duże buraki
♥ 2 marchewki
♥ 2 ziemniaki
♥ czerwona cebula
♥ litr bulionu
♥ olej do smażenia
♥ sól, pieprz
♥ natka pietruszki i ziarno słonecznika do posypania na wierzch

Wykonanie:
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy marchew z cebulą.
Po kilku minutach dodajemy buraki i ziemniaki, zalewamy bulionem i gotujemy az buraki zmiękną (ok 30min).
Po lekkim przestygnieciu blendujemy.

5 komentarzy:

  1. smacznie wygląda, muszę wypróbowac, bardzo lubię buraki, a do tej pory podawałam je tylko w wersji klasycznej zupy buraczkowej ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niedawno robiłam taki krem, dałam jeszcze makaron kukurydziany - smaczny i szybki obiad.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja po zupie jadłam jeszcze drugie danie, więc nie chciałam żeby była zbyt sycąca :)

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...