22.04.2014

CIASTO FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM I GROSZKIEM


Składniki:
♥ 250g liści szpinaku
♥ 250g groszku (lepiej mrożonego niż z puszki)
♥ 2 cebule
♥ 2 ząbki czosnku
♥ łyżka kuminu, łyżeczka garam masali, 1/2 łyżeczki kolendry, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/4 łyż. kurkumy
♥ opakowanie ciasta francuskiego

Wykonanie:
Na patelni podsmażamy cebulę, w trakcie dodajemy przyprawy oraz zmiażdżony czosnek. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy posiekane liście szpinaku i smazymy przez moment az zmiękną. dodajemy groszek, mieszamy.
Płat ciasta francuskiego kroimy na prostokąty.
Na każdy z nich nakładamy warzywny farsz i zawijamy.
Pieczemy w 200c aż ciasto się zarumieni.

1 komentarz:

  1. ciadsto francuskie - całe wieki tego nie jadlam

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...