19.04.2014

CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWY MUS Z TOFU


Składniki:
♥ kostka tofu
♥ 2/3 filiżanki kakao
♥ 1/4 filiżanki ksylitolu (ewentualnie cukru)
♥ sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
♥ 3 łyżki oleju kokosowego
♥ szczypta cynamonu, soli, cayenne

Wykonanie:
Wszystkie składniki ucieramy w misce lub wrzucamy do blendera i miksujemy.
(z wierzchu posypałam zmielonym sezamem)


3 komentarze:

  1. Świetny pomysł na zdrowy, szybki deser. Muszę w końcu kupić ksylitol. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak tylko uporam się z bieżącymi pracami wielkanocnymi, to z pewnością zabiorę się za ten deser. Wygląda bardzo apetycznie (: Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja od kiedy przeszłam najlepsza dietę świata czyli, koktajle owocowe i zupy warzywne, przestałam jeść mięso. Dieta Allevo nauczyła mnie zdrowego odżywiania, poprawiła metabolizm, doskonale odżywiła organizm. Teraz nie chce już tego zmieniać.

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...