19.04.2014

CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWY MUS Z TOFU


Składniki:
♥ kostka tofu
♥ 2/3 filiżanki kakao
♥ 1/4 filiżanki ksylitolu (ewentualnie cukru)
♥ sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
♥ 3 łyżki oleju kokosowego
♥ szczypta cynamonu, soli, cayenne

Wykonanie:
Wszystkie składniki ucieramy w misce lub wrzucamy do blendera i miksujemy.
(z wierzchu posypałam zmielonym sezamem)


3 komentarze:

  1. Świetny pomysł na zdrowy, szybki deser. Muszę w końcu kupić ksylitol. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak tylko uporam się z bieżącymi pracami wielkanocnymi, to z pewnością zabiorę się za ten deser. Wygląda bardzo apetycznie (: Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja od kiedy przeszłam najlepsza dietę świata czyli, koktajle owocowe i zupy warzywne, przestałam jeść mięso. Dieta Allevo nauczyła mnie zdrowego odżywiania, poprawiła metabolizm, doskonale odżywiła organizm. Teraz nie chce już tego zmieniać.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...