07.04.2014

MAKARON Z AWOKADO I GROSZKIEM


Składniki:
♥ porcja makaronu
♥ 2 filiżanka groszku mrożonego ugotowanego
♥ 1/2 awokado
♥ garść szpinaku
♥ garść ziaren slonecznika + 2 łyżki na wierzch
♥ 2 łyżki soku z cytryny
♥ ząbek czosnku

Wykonanie:
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni.
Do blendera wrzucamy: filiżanke groszku, awokado, slonecznik, czosnek, sok z cytryny. Miksujemy.
Sos mieszamy z makaronem, dodajemyfiliżankę groszku, posypujemy slonecznikiem.

10 komentarzy:

  1. Awokado! To jest już dobry powód, by spróbować Twojego przepisu. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś jak awokadowe pesto, które często robię :) Jest pyszne, kremowe i nie trzeba dodawać oliwy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zielono na talerzu tak pięknie :) A w między czasie zapraszam do wzięcia udziału w szybkim konkursie zajmie to Wam zaledwie minutę a do wygrania są naprawdę ciekawe nagrody z produktami BIO:
    https://www.facebook.com/pages/Vibiopl/1446971335530680

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda nawet smakowicie taki posiłek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Hmm nigdy nie jadłam awokado w takiej formie. Ale myślę, że by mi smakowało :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Szpinak też idzie do blendera? Bo chyba się zapodział :) Brzmi smacznie, na bank sprawdzę przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  7. MAKARON CHYBA NIE JEST ZA BARDZO WEGAŃSKI????

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. makaron to mąka z wodą - co tutaj widzisz niewegańskiego ?

      Usuń
  8. Szybkie w przygotowaniu i przepyszne, dziękuję za taki świetny przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Brzmi baardzo kusząco. Uwielbiam avocado. :)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...