15.05.2014

WARZYWNE PLACUSZKI


Składniki:
- 1filiżanka mąki z ciecierzycy
- pół czerwonej papryki
- 1/4 filiżanki kukurydzy
- spora garść roszponki (lub innej zieleniny)
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 filiżanki mleka sojowego
- kurkuma, slodka papryka, sol, pieprz
- olej do smażenia

Wykonanie:
Mąkę wymieszałam z przyprawami oraz mlekiem.
Wszystkie warzywa drobno posiekałam i dodałam do ciasta.
Formowałam niewielkie placuszki i smażylam do zarumienienia.

8 komentarzy:

  1. Śliczne placuszki, takie kolorowe i apetyczne :D chyba pożyczę przepis i wypróbuję. Tylko czy zamiast mleka sojowego mogę użyć jakiegoś innego zamiennika?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie, może być nawet woda czy inne mleko jakiego używasz, choc pewnie wplynie to trochę na smak

      Usuń
  2. Ja uwielbiam z cukinii, kabaczka i bakłażana, ale koniecznie powinnam poeksperymentować

    OdpowiedzUsuń
  3. wygladaja przepysznie, az sie glodna zrobilam:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Placki z mąki ciecierzycy są super :> Twoje są przesliczne

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapisałam przepis. Z pewnością go sprawdzę, bo Twoje placuszki wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo apetycznie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...