23.07.2014

KANAPKI Z BOBEM I TOFU


Składniki:
- bób (ugotowany i obrany)
- tofu
- świeża mięta
- sól, pieprz
- ulubiony olej

Wykonanie:
Bób i tofu w proporcji 1:1 rozgniotłam widelcem.
Dodałam posiekane listki mięty, przyprawy i chlust oleju.
Wymieszalam.
*Jeśli chcemy uzyskac konsystencję, która będzie bardziej przypominać pastę kanapkową, możemy użyć blendera.

8 komentarzy:

  1. pycha:) lubię takie kanapki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bób i mięta to duet idealny. Lubię bardzo olej lniany, myślisz, że by pasował?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę, że tak, bo ja też lubię smak lnianego :)

      Usuń
  3. Super, uwielbiam bób i już kończą mi się pomysły jak go wykorzystać, a tutaj tofu. Przynajmniej zapasy z biedronki się nie zmarnują :D

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł na pastę, akurat mam ogromny zapas bobu i tofu :)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Polecam obranie bobu przed gotowaniem i gotowanie go na parze. Gotuje sie doslownie kilka minut (trzeba pilnować, żeby nie rozgotować!), nie śmierdzi i jest cudownie zielony :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za radę :)
      ja przeważnie jem bób razem ze skórkami i też gotuję go tylko kilka minut. w skórkach jest dużo dobego, więc szkoda by mi było je wyrzucać.

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...