27.11.2014

ZIELONA SURÓWKA Z AWOKADO

Składniki:
♥ 80g roszponki
♥ mały ogorek
♥ awokado
♥ kilka gałązek szczypiorku
♥ 3 łyżki ziaren słonecznika
♥ 3 łyżki sezamu
♥ łyżka oleju sezamowego
♥ 2 łyżki soku z cytryny
♥ sól. pieprz

Wykonanie:
Ziarna słonecznika uprażyłam na suchej patelni.
Sezam zmieliłam, wymieszałam go z olejem, sokiem z cytryny oraz przyprawami.
Ogórka, awokado i szczypiorek posiekałam, wymieszałam je z roszponką.
Surówkę posypałam słonecznikiem i dodałam pastę z sezamu.

8 komentarzy:

  1. świetne:) z chęcią wykorzystam pomysł, aż się chce o tej porze roku coś zielonego na talerzu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kusisz zielenią w tych listopadowych szarościach... chyba sobie zafunduję Twoją sałatkę jutro. :) Zielono mi w głowie i na talerzu.
    :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Smak specyficzny, ale wiele osób go uwielbia :) Sałatka może się sprawdzić.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja akurat nie znoszę oleju sezamowego, pewnie bym go podmieniła na jakiś inny. Całą resztę biorę :3

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo fajny pomysł na zimowy dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O jaa, wygląda i brzmi apetycznie, a jak zdrowo!:) nie wiem tylko czy posmakowałaby mi, bo wybrzydzam wyjątkowo...

    OdpowiedzUsuń
  7. muszę wypróbować !

    http://want-cant-must.blogspot.com/
    ps jeśli podoba ci się blog-skomentuj, zaobserwuj

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...