14.11.2014

ZUPA-KREM Z BOCZNIAKAMI


Składniki:
♥ 3 ziemniaki
♥ 2 marchewki
♥ pietruszka
♥ cebula
♥ kawałek selera
♥ 500ml bulionu
♥ przyprawy: majeranek, cząber, lubczyk, sól, pieprz
♥ 100ml jogurtu/śmietany sojowej
♥ 300g boczniaków
♥ olej

Wykonanie:
Cebulę pokroiłam w kostkę i usmażyłam.
Wraz z posiekanymi warzywami wrzuciłam ją do bulionu i gotowałam do miękkości.
Zupę zmiksowałam w blenderze razem ze śmietaną i przyprawami.
Posiekałam boczniaki w paski i usmażyłam, dodałam do zupy.

7 komentarzy:

  1. o super pomysł na wykorzystanie boczniaków, właśnie czegoś takiego szukałam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. przyznam szczerze, że nie potrafiłabym się oprzeć tak smaczniej zupie i nie muszę jej próbować nawet (co chętnie bym zrobiła) by stwierdzić, ze jest przepyszna! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł z boczniakami w zupie :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Boczniaków już nie miksowałaś razem z zupą?
    Ciekawa jestem jak to gra. Boczniaki zazwyczaj jem po zamarynowaniu i upieczeniu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie miksowałam, choć myślę, że to fajny pomysł, jednak ja bardzo lubię smak boczniaków i lubię mieć je w "czystej" postaci :)

      Usuń
  5. O jaki dobry pomysł na te boczniaki, lubimy z Mężem i tak podana zupa na pewno będzie nam smakować.

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...