25.02.2015

PASTA KANAPKOWA Z BURAKÓW

Składniki:
♥ duży burak
♥ 1/2 filiżanki sezamu
♥ 2 łyżki oleju sezamowego
♥ 2 łyżki soku z cytryny
♥ sól, pieprz

Wykonanie:

Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree.
Sezam mielimy, dodajemy do buraka wraz z olejem, cytryną, przyprawami.
Dokładnie mieszamy.

7 komentarzy:

  1. Ja bym jeszcze wrzuciła czosnek i jesteśmy w domu :) Ale cóż, nie każdy musi lubić mieć potem ten czosnkowy oddech :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też lubię ;) co dzień zjadam kilka ząbków czosnku :)

      Usuń
  2. o kurcze ale fajny pomysł, a czy olej sezamowy można innym zastąpić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, każdym innym olejem, który nam smakuje :) ja wybrałam sezamowy, żeby wzmocnić posmak sezamu

      Usuń
  3. nie pogardziłabym taką pastą na szkole kanapki, uwielbiam buraki jak i sezamowe smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kolor ma zarąbisty :D Dodatek sezamu musi się świetnie komponować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Sok z buraka piłem.. jednak puree z buraka? nawet nigdy nie słyszałem. Na pewno spróbuję!

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...