06.03.2015

CZEKOLADKI KOKOSOWE

Delikatne czekoladki rozpływające się w ustach - idealny poprawiacz nastroju :)


Składniki:
♥ 1 1/2 szklanki wiorkow kokosowych
♥ 4 łyżki oleju kokosowego
♥ 4 łyżki płynnego słodzidła (np syropu z agawy itp)
♥ odrobina ekstraktu waniliowego
♥ szczypta soli

Wykonanie:
Wiórki kokosowe wrzuciłam do blendera i miksowałam do momentu, aż były rozdrobnione na pył.
Dodałam do nich olej oraz syrop, wanilię i sól. Wszystko dokładnie wymieszałam (jeśli masa jest zbyt sucha i się nie lepi, dodajemy więcej oleju/syropu).
Gotową masę przełożyłam do silikonowych foremek i odstawiłam na 30minut do zamrażalki.

8 komentarzy:

  1. cudowne czekoladki i zdecydowanie lubię taką białą czeko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie wyglądają! Chyba takie zrobię! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne! Od razu pomyślałam, żeby zrobić takie komuś na prezent:)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...