27.03.2015

PASTA Z GROSZKU

Łatwa i szybka w wykonaniu pasta z zielonego groszku - idealna do kanapek, naleśników, makaronów.


Składniki:
♥ ok 270g groszku (u mnie gotowany na parze Bonduelle)
♥ 2 łyżki sezamu
♥ 2 łyżki oleju sezamowego
♥ łyżka soku z cytryny
♥ ząbek czosnku
♥ pół łyżeczki kuminu; pieprz, sól

Wykonanie:
Groszek ugniotłam na jednolitą pastę.
Dodałam do niego zmielony sezam, zmiażdżony ząbek czosnku, olej, sok oraz przyprawy.
Wszystko wymieszałam. Gotową pastą posmarowałam naleśniki i zjadłam je z dodatkiem pomidorow oraz natki pietruszki.

Przepis bierze udział w akcji:

W parze ze zdrowiem

2 komentarze:

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...