19.04.2015

SŁODKI KREM Z CIECIERZYCY




Składniki:
♥ 1 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
♥ 1/4 szklanki masła orzechowego
♥ 2 łyżki płatków owsianych
♥ 4 łyżki słodzidła (np syrop z agawy itp)
♥ opcjonalnie - kilka kostek gorzkiej czekolady

Wykonanie:
Płatki owsiane mielimy w młynku do maku.
Ciecierzycę ubijamy tłuczkiem na jednolitą masę (można użyć blendera),
dodajemy masło orzechowe, płatki, słodzidło, czekoladę pokruszoną na kawałki.
Mieszamy. Jeśli chcemy aby pasta była bardziej wilgotna, dodajemy mleko roślinne lub wodę.

9 komentarzy:

  1. Zdjęcie fenomenalne - takie retro! A ten krem z ciecierzycy muszę koniecznie wypróbować :).

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł, akurat jestem na etapie robinie różnych past więc chętnie wykorzystam Twoją:)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie słodkie kremy strączkowe są genialne! ciecierzyca idealnie się tutaj sprawdza :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super pomysł, myślę, że świetnie sprawdziłby się też w wypiekach!

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny przepis a gdy ktoś potrzebował to ciecierzycę można znaleźć na ymt24 pl w dobrej cenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo mi się podoba ten krem z cieciorki! widzę go w naleśnikach :)

    OdpowiedzUsuń
  7. oo wygląda smacznie i pożywnie:) Dzięki za inspirację:)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...