31.05.2015

KUSKUS ZE SZPARAGAMI


Składniki:
(na 1 porcję)
♥ 100g kuskusu
♥ 250g zielonych szparagów
♥ 3-4 łyżki migdałów lub płatków migdałowych
♥ 3-4 łyżki rodzynków
♥ łyżka soku z cytryny
♥ łyżka ulubionego oleju
♥ sól, pieprz

Wykonanie:
Szparagi gotujemy (najlepiej na parze) kilka minut, tak aby nadal były lekko twarde i jędrne. Tniemy je wzdłuż.
Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut.
Gdy jest już gotowy dodajemy do niego wszystkie pozostałe składniki i mieszamy.

3 komentarze:

  1. Świetny pomysł, właśnie myślałyśmy co by tu wyczarować ze szparagów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wieki nie jadłam kuskusu, pycha danie!

    OdpowiedzUsuń
  3. A je jeszcze nigdy nie jadłam szparagów, a już tak mnie do nich ciągnie, że szok :)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...