29.06.2015

RYŻ BRĄZOWY ZE SZPINAKIEM I OWOCAMI



Składniki:
(na 1 porcję )
♥ 100g ryżu brązowego
♥ szklanka młodych liści szpinaku
♥ cebula
♥ pomarańcza
♥ kilka suszonych śliwek
♥ 2 łyżki rodzynków
♥ 2 łyżki pestek dyni
♥ łyżka oleju (u mnie sezamowy)
♥ cynamon, sól, pieprz

Wykonanie:
Ryż gotujemy.
Na oleju smażymy pokrojoną cebulę, aż się lekko zarumieni.
Pomarańcze kroimy w dużą kostkę, liście szpinaku siekamy.
Mieszamy ryż z warzywami, owocami oraz pestkami dyni. przyprawiamy do smaku.
*pestki dyni można uprażyć

przepis bierze udział w akcji:



Gotuj w zdrowym stylu





6 komentarzy:

  1. cebula w połączeniu z owocami brzmi dziwnie ale może być smaczne

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda na pyszne danie, pięknie podane

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo podoba mi się takie połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...