09.07.2015

CANNELLONI Z KASZA GRYCZANĄ I TOFU

Makaron cannelloni długo leżał w mojej kuchennej szafce zanim trafił do garnka. Rzadko sięgam po makarony, a tutaj dodatkowo trzeba było pomyśleć nad farszem. Zdecydowałam się na kaszę z dodatkami i to połączenie mnie usatysfakcjonowało :) Wraz z surówką ze świeżych warzyw wyszedł zdrowy i smaczny posiłek.


Składniki:
♥ 10 rurek cannelloni
♥ 100g kaszy gryczanej
♥ kostka (180g) tofu
♥ 2 cebulki wraz ze szczypiorem
♥ 2 łyżki sosu sojowego
♥ łyżka majeranku
♥ łyżka koncentratu pomidorowego
♥ sól, pieprz

Wykonanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Gotujemy kaszę. Tofu rozgniatamy widelcem. Drobno kroimy cebulę i szczypiorek.
Mieszamy ze sobą wyżej wymienione składniki, dodajemy koncentrat i przyprawy.
Gotowym farszem nadziewamy makaron.
Układamy go w naczyniu i zapiekamy 15 minut w 160c.


przepis bierze udział w akcji:

Gotuj w zdrowym stylu

6 komentarzy:

  1. uwielbiam makarony, a jak jeszcze dodatkowo można je wypełnić farszem mniam ;)

    Zapraszamy do nas http://blotodlazuchwalych.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. całe wieki nie jadłam cannelloni, kasza gryczana w połączeniu z tofu musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Apetycznie wygląda! :D Nigdy nie jadłyśmy cannelloni ale chyba nie robią bez glutenu :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. podejrzewam, że obecnie już wszystko robią w wersji bez glutenu ;) tylko pewnie trzeba by było przeszukać kilka sklepów (może przez internet)

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...