09.12.2015

GRYCZANKA NA ŚNIADANIE (witariańska)


Składniki:
♥ 100g białej (niepalonej) kaszy gryczanej
♥ banan
♥ garść orzechów włoskich
♥ 2 łyżki nasion chia
♥ przyprawa piernikowa, cynamon
♥ szklanka wody (lub więcej jeśli wolimy rzadszą konsystencję)

Wykonanie:
Kaszę zalewamy wodą i odstawiamy na noc.
Rano odsączamy z wody i wrzucamy do blendera. Dodajemy banana, orzechy oraz chia. Zalewamy wodą i miksujemy na gładki krem.
Gryczanka jest już gotowa i możemy zjeść ją na surowo lub podgrzać.
Najlepiej smakuje z dodatkiem czekolady, suszonych oraz świeżych owoców.


4 komentarze:

  1. Nie miałam okazji jeszcze jeść kaszy gryczanej niepalonej, ale kusi mnie od dłuższego czasu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszędzie, gdzie dziś nie zajrzę na blogi to kasza gryczana... oficjalnie ogłaszam bojkot, więcej nie czytam :< (nie lubię kaszy gryczanej, jako jedynej).

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kaszę, z chęcią spróbuję tego pomysłu :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Zazwyczaj jem tę kaszę w podobnej wersji i bardzo mi smakuje. Przeważnie dodaję jeszcze gorzką czekoladę :)
    http://iwonka-bloguje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...