05.01.2016

SURÓWKA Z BRUKSELKĄ samo zdrowie :)


Składniki:
♥ 10 brukselek
♥ awokado
♥ 1/2 granatu
♥ nieduże jabłko
♥ łyżka musztardy (u mnie francuska)
♥ łyżka soku z cytryny
♥ łyżka syropu klonowego (lub innego słodkiego)

Wykonanie:
Brukselkę drobno siekamy, jabłko kroimy w niedużą kostkę.
Awokado kroimy w plastry, wszystko ze sobą łączymy, dodając granat.
Mieszamy musztardę z sokiem z cytryny oraz syropem - gotowym sosem polewamy nasza surówkę.

Danie z cyklu zdrowo i kolorowo - idealne na zimową aurę, gdy za oknami szaro i buro.

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam brukselkę! Ciekawy pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawie wygląda, musi pysznie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzadko jadam brukselkę na surowo, ale w końcu to kapusta i w surówce jest tak samo pyszna. A granat pasuje tutaj jak ulał :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. też myślałam że nie lubię, ale jak zaczęłam kombinować z przepisami to mi zasmakowała :)
      w powyższej surówce jest mało wyczuwalna. inne smaki dominują.

      Usuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...