03.03.2016

PIECZARKI W SOSIE SEZAMOWYM

Pieczarki jadam przeważnie w klasycznym, swojskim wydaniu - lekko podduszone, podane w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, ogórków kiszonych i kotletów.
Bardzo lubię je też w wersji surowej oraz na pizzy.
Z sezamem robiłam je po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :)


Składniki:
♥ 500g pieczarek
♥ 3 łyżki sezamu
♥ 1-2 łyżki oleju sezamowego
♥ 2 ząbki czosnku
♥ 2 łyżki sosu sojowego
♥ łyżka rozmarynu
♥ łyżka dowolnej mieszanki ziołowej
 
Wykonanie:
Pieczarki siekamy w plasterki i wrzucamy na patelnię na olej.
Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, sos sojowy oraz przyprawy.
Zakrywamy patelnię pokrywką i dusimy na małym ogniu do momentu aż puszczą soki.
Zdejmujemy pokrywkę i gotujemy mieszając, aby większość wody odparowała.
Mielimy sezam i dodajemy go do pieczarek, mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...