19.05.2016

MAKARON Z JARMUŻEM

To danie stanowiło część mojego dzisiejszego obiadu w pracy. Wymaga niewielu składników i jest szybkie w przygotowaniu.


Składniki:
♥ 100g makaronu
♥ marchewka
♥ pełna garść jarmużu
♥ 3 łyżki pestek dyni
♥ łyżka soku z cytryny
♥ 2 łyżki oliwy
♥ sól, kumin (kmin rzymski)

Wykonanie:
Makaron gotujemy.
Na suchej patelni prażymy pestki dyni.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy odrobinę soli i startą marchewkę. Delikatnie ją podsmażamy.
Jarmuż siekamy, solimy i skrapiamy oliwą. ugniatamy liście, aż zmiękną.
Mieszamy makaron z warzywami, pestkami i sokiem z cytryny. Przyprawiamy kuminem (najlepiej roztartym w moździerzu)

4 komentarze:

  1. Makaron z jarmużem to zawsze dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lato coraz bliżej, nie czekaj! Jest to ostatni czas na zgubienie zbędnych kilogramów. W internecie krąży wiele sposobów na szybką utratę masy, ale w większości są to albo metody nie działające, albo bardzo kosztowne. Dzięki tym metodom udało mi się zrzucić prawię 10 kg przez miesiąc, co moim zdaniem jest bardzo dobrym wynikiem :) Jeżeli któraś z was chciałaby spróbować zmienić swoją figurę, zapraszam do lektury :)
    http://schudnijnalato.pl/

    OdpowiedzUsuń
  3. Z dodatkiem ryżu zamiast makaronu, przyprawą curry i imbirem różowym również pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z dodatkiem ryżu zamiast makaronu, przyprawą curry i imbirem różowym również pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...