25.08.2016

VEGE LUNCHBOX #2

Pora na kolejny wpis pudełkowy czyli szybką prezentację jedzenia, które zabieram do pracy.

Pierwszy lunch to czerwona soczewica z kalafiorem w aromatycznych przyprawach. Do tego trochę papryki i sporo natki pietruszki.


Następnie danie zdominowane buraczkowym kolorem - przepyszny gulasz z przepisu Weganon http://weganon.pl/2016/08/aromatyczny-gulasz-z-burakow-i-soczewicy-z-jarmuzem.html czyli soczewica z burakami i jarmużem. Na wierzch kleks ajwaru.


Kolejny pomysł również zaczerpnęłam z Internetu. Tym razem jest to kasza gryczana z bobem i rzodkiewką. Przepis wzięłam od Qmam kasze  http://qmamkasze.pl/bob-gryczana-i-rzodkiewka-gotowi/

Dalej mamy ryż ze smażonymi warzywami w sosie pomidorowym.


Na samym końcu znalazła się komosa z surowymi warzywami oraz kawałki kiszonej cukinii, na ktorą przepis wrzucałam niedawno http://kasiasarna.blogspot.com/2016/08/kiszone-cukinie-pyszne.html

Zawsze się staram, aby jedzenie było kolorowe i pachniało - bo jak lepiej umilić sobie dzień w pracy, jeslli nie pysznym posiłkiem? ;)

6 komentarzy:

  1. Smaczne zestawy i ciekawe propozycje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta soczewica z buraczkami i jarmużem wygląda obłędnie *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe propozycje, przydatne tym bardziej, że zaczyna się rok szkolny a do lunch boksów trzeba coś wkładać :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajne, kolorowe zestawy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zdrowo i przepysznie :) POzdrawiam, http://przepisnamlodosc.pl/

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie pudełka różności, często zabieram do pracy na lunch :)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...