18.12.2016

KREM PIERNICZKOWY

Okres zimowy, a zwłaszcza świąteczny, wielu osobom kojarzy się z zapachem piernika.
U mnie w kuchni już drugi miesiąc leżakuje piernik staropolski, ale w międzyczasie zrobiłam sobie krem.

piernikowe-masło-czekoladowe-na-święta-wegańskie

Składniki:
♥ 150g pierników (najlepiej domowych, ale mogą być Wasze ulubione ze sklepu)
♥ 100ml mleka sojowego
♥ łyżka kakao
♥ łyżka oleju kokosowego

Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.

10 komentarzy:

  1. Świetny pomysł na szybki i smaczny krem.

    OdpowiedzUsuń
  2. ale super! :D pierwszy raz wpadlam na taki przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Brzmi i wygląda smakowicie :) ciekawe jak smakuje

    OdpowiedzUsuń
  4. To na pewno ciekawa receptura, ale coś mi podpowiada, że wolę zjeść oddzielnie pierczniczki, a do nich wypić mleko sojowe :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jedno nie przeczy drugiemu :) obie wersje są pyszne

      Usuń
  5. Bardzo prosty przepis - takie lubię. Koniecznie wypróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeszcze nigdy nie robiłam pierniczków, to kolejny powód, by w przyszłym roku się za to zabrać ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepadłam - już chyba wiem, co stanie się moim małym grzeszkiem:-)Mniam, już sobie wyobrażam ten smak. Po Świętach pierniczków z pewnością zostanie, więc wykorzystam przepis:-)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...