15.12.2016

SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Staram się przemycać czerwoną kapustę do wielu potraw, bo ostatnio zaniedbywałam to warzywo. Dzisiaj wylądowało w towarzystwie jabłka i selera w pysznej sałatce.

zdrowa-wegańska-sałatka-z-quinoa-kapustą-jabłkiem-kolorowa
Skladniki:
(na 1 porcję)
♥ 80g komosy ryżowej
♥ 150g czerwonej kapusty
♥ pół jabłka
♥ łodyga selera naciowego
♥ ćwiartka czerwonej cebuli
♥ 2 łyżki oleju
♥ łyżka octu jabłkowego
♥ tymianek, bazylia
♥ sól, pieprz

Wykonanie:
Kapustę siekamy w paski, pozostałe warzywa i jablko w dośc drobną kostkę.
Gotujemy komosę, łaczymy ją z warzywami, dodajemy olej, ocet i przyprawiamy.

6 komentarzy:

  1. Osobiście za ryżem nie przepadam, ale wypróbuje z makaronem bardzo chętnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. komosa ryżowa ma kompletnie inny smak niż ryż :) bliżej jej do delikatnej kaszy

      Usuń
  2. Bardzo ciekawy przepis. Muszę wypróbować, bo też zaniedbałam czerwoną kapustę.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne połączenie, do lunchboxa też idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kasiu, a masz może przepis na samą sałatkę z czerwonej kapusty? Chętnie bym taką zjadła.Wczoraj na targu nawet kupiłam gotową, ale miała tyle w sobie octu, że powędrowała do kosza. Będę wdzięczna za przepis n Fb :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wstyd się przyznać, ale nigdy komosy nie jadłam- muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...