11.02.2017

4 POMYSŁY NA KANAPKI

Jeśli decyduję się zjeść kanapkę - co rzadko się zdarza - staram się, aby znalazło się na niej ciekawe połączenie dodatków. Tak, aby nie zapychać się pieczywem, ale delektować smakiem :)

kanapki-wegańskie-tofu-awokado-granat-blog-przepisy

Oto moje propozycje:

1. oliwa, tofu, awokado, granat, szczypta soli i pieprzu
2. olej kokosowy, tofu, jabłko, miód, cynamon
3. dżem truskawkowy, tahini*, bakalie
*uprażyłam sezam, zmieliłam, dodałam odrobinę oleju sezamowego
4. oliwa, tofu, buraki, rozmaryn, tymianek, szczypta soli i pieprzu

tofu można zastąpić twarożkiem.

10 komentarzy:

  1. Super. Od dawna cierpię na kanapkowy marazm

    OdpowiedzUsuń
  2. Kreatywne! Moim faworytem ostatnio pasta z awokado i jajkiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak, to też jest świetne połaczenie

      Usuń
  3. Wyglądają przepysznie :)
    www.sylwiaszewczyk.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda to przesmacznie ! Przepisy do zapisania :)

    http://bananowiec.weebly.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam tofu na chlebie! Mega przepisy, zapisuję! Na swoim blogu też dodaję wegańskie przepisy. Wczoraj wpadł nowy - suflet malinowy <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo smaczne kompozycje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Numer 1 i 4 chętnie bym spróbowała 😆

    OdpowiedzUsuń
  8. To tahini wygląda zupełnie jak masło orzechowe, które uwielbiam! <3

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...