03.02.2017

WEGAŃSKI OBIAD

Obiad w zasadzie bez przepisu. Jest to po prostu smaczne połączenie kilku rzeczy :)


Składniki:
(proporcje wg uznania)
♥ ziemniaki
♥ biała fasola (ugotowana lub z puszki)
♥ duży pomidor
♥ koncentrat pomidorowy
♥ czosnek
♥ zioła, sól, pieprz
♥ awokado
♥ jarmuż
♥ oliwa

Wykonanie:
Ziemniaki gotujemy w całości.
Przekładamy je na blachę i rozgniatamy tłuczkiem, smarujemy oliwą, solimy, pieprzymy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż się zarumienią.
Kroimy pomidora i ząbki czosnku. Wraz z koncentratem, fasolą i ziołami smażymy je przez kilka minut. Tak powstałym sosem polewamy ziemniaki.
Podajemy na liściach jarmużu, ozdobione plastrami awokado.
Jarmuż wcześniej posoliłam i delikatnie skropiłam oliwą, wymasowałam - to wydobywa z liści smak.

8 komentarzy:

  1. Ile pyszności na jednym talerzu!

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny!
    Zapisuje i przekazuje wege bratu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie awokado jest na pierwszym miejscu. Do gotowania zup zaś używam wody z filtra redox- jest to woda podnosząca odporność, niweluje negatywne działanie wolnych rodników na organizm.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak, awokado króluje i u mnie! natomiast wodę piję kranową :)

      Usuń
  4. Ale kolorowe danie, na zimę w sam raz :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, wygląda bardzo pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...