29.05.2017

ZUPA Z SELERA NACIOWEGO

Bardzo prosty przepis na zieloną zupę :)



Składniki:
♥ 8 łodyg selera naciowego
♥ 160g ryżu
♥ pół pęczka natki pietruszki
♥ 3 łyżki oliwy
♥ 2 liści laurowe
♥ 3,5 szkl bulionu

Wykonanie:
Na oliwie  podsmażamy posiekany seler, natkę oraz liście laurowe.
Zalewamy bulionem, gdy dojdzie do wrzenia, wrzucamy ryż, gotujemy 15 min.
Dodajemy natkę.
W razie potrzeby doprawiamy solą,pieprzem.

6 komentarzy:

  1. Jakoś nie mogę się przekonać do smaku selera naciowego - to chyba nie moja bajka ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja go bardzo lubię w zestawieniu z masłem orzechowym i rodzynkami :) ale jeśli to nie twój smak, to oczywiście nic na siłę

      Usuń
  2. Jeszcze takiej zupy nie gotowałam...ciekawe jak smakuje?

    OdpowiedzUsuń
  3. Seler naciowy uwielbiam. Ogólnie z każdej zupy staram się pożreć jak najwięcej warzyw :) Taka zupa mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pomysł zrobieni zupy z selera naciowego na pewno bym nie wpadła. Muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  5. Cześć, jeszcze nie próbowałam selera w zupie, więc chętnie sprawdzę jaki będzie smak ;-)

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...