31.07.2017

PUREE Z BURAKA I KALAFIORA

Róż na talerzu! Można by pomyśleć, że to jakieś sztuczne barwienie, a to tylko burak :)

Składniki:
♥ ugotowany duży burak
♥ ugotowany mały kalafior
♥ ugotowany ziemniak
♥ 3 łyżki soku z cytryny
♥ 2 ząbki czosnku
♥ łyżki oleju (u mnie rzepakowy)
♥ sól pieprz

Wykonanie:
Warzywa po ugotowaniu odparowujemy z nadmiaru wody - inaczej puree będzie zbyt lejące (u mnie ostatnio takie właśnie wyszło - nadal było smaczne, ale już lekko a la zupa, a nie puree ;) )
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy.

4 komentarze:

  1. Ale pysznosci. I do tego takie zdrowe i kolorowe. Uwielbiam kolorowe talerze. Uwazam, ze jakos tak same spontanicznie podkrecaja one apetyt. Pozdrawiam serdecznie Beata

    OdpowiedzUsuń
  2. Petarda, kiedyś robiłam - rewelacja w smaku i wyglądzie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa jestem bardzo jak smakuje bo wygląda rewelacyjnie

    OdpowiedzUsuń
  4. Tego typu potrawy są doskonałym, a jednocześnie bardzo zdrowym, dopełnieniem menu. Dostarczają wielu składników odżywczych, które pomagają nam zachować idealną sylwetkę oraz dobre samopoczucie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...