31.07.2017

PUREE Z BURAKA I KALAFIORA

Róż na talerzu! Można by pomyśleć, że to jakieś sztuczne barwienie, a to tylko burak :)

Składniki:
♥ ugotowany duży burak
♥ ugotowany mały kalafior
♥ ugotowany ziemniak
♥ 3 łyżki soku z cytryny
♥ 2 ząbki czosnku
♥ łyżki oleju (u mnie rzepakowy)
♥ sól pieprz

Wykonanie:
Warzywa po ugotowaniu odparowujemy z nadmiaru wody - inaczej puree będzie zbyt lejące (u mnie ostatnio takie właśnie wyszło - nadal było smaczne, ale już lekko a la zupa, a nie puree ;) )
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy.

4 komentarze:

  1. Ale pysznosci. I do tego takie zdrowe i kolorowe. Uwielbiam kolorowe talerze. Uwazam, ze jakos tak same spontanicznie podkrecaja one apetyt. Pozdrawiam serdecznie Beata

    OdpowiedzUsuń
  2. Petarda, kiedyś robiłam - rewelacja w smaku i wyglądzie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa jestem bardzo jak smakuje bo wygląda rewelacyjnie

    OdpowiedzUsuń
  4. Tego typu potrawy są doskonałym, a jednocześnie bardzo zdrowym, dopełnieniem menu. Dostarczają wielu składników odżywczych, które pomagają nam zachować idealną sylwetkę oraz dobre samopoczucie.

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...