09.10.2017

"BUDYŃ" DYNIOWY

Jesienny deser czyli gęsty krem z dyni.

Składniki:
♥ 2 szklanki ugotowanej lub upieczonej dyni
♥ 200ml mleka kokosowego z puszki (wcześniej stojące w lodówce, aby miało zbitą konsystencję)
♥ 3 łyżki miodu
♥ łyżeczka soku z cytryny
♥ łyżeczka cynamonu

Wykonanie:
Dynie miksujemy blenderem.
Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy.
Możemy schłodzić w lodówce.

2 komentarze:

  1. Mmmm wygląda całkiem apetycznie! :) Myśle, że równie dobrze smakuje :) Oby wiecej takich przepisów! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jako fajny przepis na dynię! Dynia teraz na czasie u mnie też dyniowo co drugi dzień

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...