07.11.2017

KOPYTKA Z BATATÓW

Ostatnio moja kuchnia jest zdominowana przez pomarańczowe warzywa i owoce - dynia, bataty, persymona, marchew - mam teraz na nie duży apetyt :)


Składniki:
♥ 350g batatów
♥ 250g twarogu
♥ 300g mąki (użyłam pszennej z dodatkiem ryżowej)
♥ 60g mąki ziemniaczanej
♥ 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki curry
♥ szczypta soli

Wykonanie:
Bataty gotujemy, po czym ubijamy.
Dodajemy twaróg i mąkę. Przyprawiamy.
Wyrabiamy ciasto.
Formujemy z niego podłużne wałki i kroimy na kształt kopytek.
Kopytka wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...