03.01.2018

PASTA Z AWOKADO

Klasyczna pasta z awokado wzbogacona o owoc granatu


Składniki:
♥ duże awokado
♥ 1/2 granatu
♥ duży ząbek czosnku
♥ 3 łyżki natki pietruszki
♥ 2 łyżki soku z cytryny
♥ sól, pieprz

Wykonanie:
 Awokado rozgniatamy widelcem.
Skrapiamy sokiem zcytryny i przyprawiamy.
Dodajemy zmiażdżony czosnek, nasiona granatu oraz posiekaną natkę.
Dokładnie mieszamy.


                                                                   Granat właściwy

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię awokado, ale takiej pasty jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Koniecznie muszę spróbować przy najbliższej okazji

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam awokado zamiast masełka na świeżym pieczywie :) Czosnek i granat? Bardzo ciekawe połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam awokado i przeróżne pasty więc Chyba wiem co będzie dzisiaj na kolację;);)
    Pozdrawiam i zapraszam do Siebie na nowy post
    Klayudia 😍

    OdpowiedzUsuń

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...