14.05.2018

TWAROŻEK (tofu) Z KURDYBANKIEM

Przepis na klasyczny lub wegański twarożek wzbogacony aromatycznym kurdybankiem :)

Składniki:
♥ 200g twarogu lub tofu
♥ 1/4 szklanka jogurtu naturalnego lub sojowego
♥ garstka bluszczyku kurdybanka
♥ 2 łyżki orzechów laskowych
♥ 2 łyżki posiekanego koperku
♥ łyżka oleju lnianego
♥ sól pieprz

Wykonanie:Twarożek ugniatamy z jogurtem.
Dodajemy posiekane listki bluszczyku kurdybanka, koperek, przekrojone orzechy laskowe. Wlewamy olej, doprawiamy.
Mieszamy.
Możemy ozdobić kwiatkami kurdybanka :)



                                                              Bluszczyk Kurdybanek

4 komentarze:

  1. Ale trafiłaś w moje gusta tym "zielskiem" :) WCzoraj jadałam duszoną pokrzywę ala szpinak, a dziś ten przepis :) Muszę pobiec na ogórdek i przed koszeniem poszukać bluszczyku kurdybanka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiej wersji jeszcze nie jadłam, ale nie powiem - lubię bluszczyk w sałatkach.

    OdpowiedzUsuń
  3. Super przepis. Zawsze to jakaś alternatywa dla sałatek lub kanapek!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wiedziałam, że to to :) Zdrowe a do tego cieszy oczy.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...