31.10.2018

PLACKI Z JARMUŻU

Tym razem na talerzu się zazieleniło:


Składniki:
♥ 3 szklanki posiekanych liści jarmużu
♥ 1 jajko
♥ 300ml zsiadłego mleka
♥ mała cebula
♥ ząbek czosnku
♥ kilka łyżek mąki
♥ sól i pieprz
♥ olej do smażenia

Wykonanie:
Liście jarmużu dość drobno siekamy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek również.
Warzywa mieszamy z jajkiem i zsiadłym mlekiem.
Dosypujemy tyle mąki, aby uzyskać konsystencję odpowiednią dla smażenia placuszków czyli dość gęstą, ale lejącą. Przyprawiamy.
Smażymy niewielkie placki do zarumienienia z dwóch stron

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...