07.11.2018

CHLEB ZAPIEKANY NA SŁODKO

To taka wariacja na temat tostów francuskich :)




Składniki:
(na 1 porcję)
♥ 100g chleba
♥ 1 szklanka mleka - u mnie sojowe
♥ 1 jajko
♥ 2 łyżki słodzidła np. miodu/syropu z agawy itp.
♥ łyżeczka cynamonu
♥ łyżeczka wanilii
♥ 1-2 łyżki oleju kokosowego

Wykonanie:
Chleb kroimy w kromki, a następnie w kostkę średniej wielkości.
Jajko mieszamy z mlekiem i przyprawami.
Pieczywo wrzucamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy je masą mleczno-jajeczną.
Odstawiamy na dłuższą chwilę, żeby chleb dobrze naciągnął płynem.
Olej kokosowy roztapiamy, polewamy nim potrawę.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180c na 40 minut.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...